BBF Arhiva

Društvene kampanje

"Društvo, ko vozi kući?" - besplatan prevoz u većim gradovima Srbije tokom Belgrade Beer Fest-a

Kompanija HEINEKEN Srbija već petu godinu zaredom tradicionalno organizuje akciju "Društvo, ko vozi kući?" sa ciljem promocije važnosti odgovorne konzumacije tokom beogradskog festivala piva. Svi posetioci imaće priliku da koriste besplatan gradski prevoz od i do festivala, sa četiri ključne tačke u Beogradu, a organizovan je i međugradski prevoz iz Novog Sada, Niša i Kragujevca. Akciju "Društvo, ko vozi kući?" organizuje kompanija HEINEKEN Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Belgrade Beer Fest-om, Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd (GSP) i Poslovnim udruženjem drumskog saobraćaja "Srbijatransport". Pored besplatnog prevoza, posetioci festivala imaće priliku da učestvuju u interesantnim i edukativnim aktivnostima na temu odgovorne konzumacije, koje ih očekuju na Safe zoni (ulaz 1) u okviru festivala.

Kako se prijaviti za besplatan prevoz od i do Novog Sada, Niša i Kragujevca?

 1. Prijave
  Potrebno je da pošaljete prijavu na e-mail adresu belgradebeerfest@gmail.com uz navedeno puno ime i prezime, grad iz kog putujete do Beograda, broj telefona i da li se prijava odnosi na dolazak na Belgrade Beer Fest, povratak sa Belgrade Beer Fest-a ili oba. Prijave koje ne sadrže navedene podatke neće biti uzete u obzir. Nakon što pošaljete prijavu, dobićete e-mail potvrdu na e-mail sa kog ste i poslali prijavu, koji detaljno obaveštava gde se preuzimaju vaučeri za besplatnu vožnju. Prijave traju do subote, 12. avgusta 2017. godine (do 12:00 časova). Broj mesta je ograničen. Preuzimanje vaučera obavlja se lično i isključivo uz ličnu kartu.
 2. Preuzimanje vaučera
  Kada dobijete potvrdu o uspešnoj prijavi na e-mail adresu koju ste ostavili kao kontakt, potrebno je da preuzmete svoj vaučer. Preuzimanje vaučera biće organizovano u sva tri grada istovremeno, u nedelju, 13. avgusta 2017. godine u popodnevnim časovima. Prilikom preuzimanja vaučera potrebno je da obavezno ponesete ličnu kartu. Svaka osoba može da preuzme samo jedan vaučer.
 3. Rezervacija prevoza
  Sa preuzetim vaučerom potrebno je da odete na autobusku stanicu u Nišu, Kragujevcu ili Novom Sadu kako biste rezervisali besplatnu vožnju do Belgrade Beer Fest-a. Na šalteru autobuske stanice pri rezervaciji karte ostavićete vaučer i dobićete kartu za autobus za prevoz do Beograda.
 4. Povratak
  Osobe koje su se prijavile i za povratak do svog grada sa Belgrade Beer Fest-a, potrebno je da preuzmu novi vaučer za povratak. Da biste dobili vaučer potrebno je da posetite Safe Zonu (ulaz 1) u okviru Belgrade Beer Fest-a, u periodu od 20:00 do 00:00 na jasno obeleženom mestu, na kome će promo tim deliti vaučere. Kao i prilikom dolaska, vaučer možete dobiti isključivo uz ličnu kartu. Za povratak nije neophodno da osoba sa vaučerom ode na BAS stanicu i rezerviše vožnju ranije, već samo da preda vozaču vaučer kada uđe u autobus za povratak (u terminu reda vožnje za taj grad).

Vaučer ne pokriva peronsku kartu.

Polasci ka Beogradu iz Novog Sada, Kragujevca i Niša biće organizovani u periodu od 16.do 20. avgusta 2017. godine

Polasci iz Beograda ka Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu biće organizovani u periodu od 16. do 22. avgusta 2017. godine

Za besplatan prevoz u Beogradu ne treba da se prijavljujete niti da ga rezervišete unapred.

 • Red vožnje za Beograd možete preuzeti ovde .
 • Mapu linija besplatnog prevoza u Beogradu možete preuzeti ovde .
 • Red vožnje iz Novog Sada možete preuzeti ovde .
 • Red vožnje iz Niša možete preuzeti ovde .
 • Red vožnje iz Kragujevca možete preuzeti ovde .

Za sva evetualna pitanja pišite na e-mail adresu belgradebeerfest@gmail.com.

Uživajte odgovorno!

 

 

BIRAM DA RECIKLIRAM

U cilju podizanja svesti o značaju i važnosti reciklaže Belgrade Beer Fest i ove godine u saradnji sa Ball Packaging Europe, Recan fondacijom za reciklažu limenki za piće i partnerima Zaječarsko, BIP, Lav i Ledeni Kvas organizuje, devetu godinu za redom društveno - odgovornu i ekološku kampanju Biram da recikliram.

Na Recan štandu na platou kod ulaza 1, biće postavljen Točak sreće, pa će posetioci koji donesu minimum tri prazne limenke imati mogućnost da osvoje neku od nagrada partnera kampanje Biram da recikliram - Zaječarsko, BIP ili Lav pivo u limenci, odnosno Ledeni Kvas, ukoliko su za bezalkoholno osveženje.

 

Recan fondacija ove godine promoviše svoju kampanju pod nazivom Svaka limenka se računa, koja će posetiocima pružiti mogućnost da limenke za piće recikliraju na više punktova u o kviru festivalskog prostora.

Na Beer Festu će ove godine biti postavljene tri pametne prese za aluminijumske limenke koje će raditi po principu preuzimanja besplatne online aplikacije "Solagro - Future of recycling" koja će biti dostupna na internetu od 08. avgusta. Korisnik kreira svoj nalog na aplikaciji, donosi prazne limenke na štand Recan fondacije, gde pametna presa obračunava bodove i na taj način posetilac dolazi do nagrade. Donosilac 40 praznih limenki dobija mušku majicu, sa 30 limenki osvaja žensku majicu, sa 15 praznih limenki frizbi, a za 5 praznih limenki nagrada je pištaljka. Inače, putem ove aplikacije posetioci će moći da prikupljaju bodove i po završetku Belgrade Beer Festa, na nekoliko lokacija u Beogradu, na kojima će biti postavljene pametne interaktivne prese.

 

U čast 15. rođendana Belgrade Beer Festa na Ušću će biti postavljena i posebna, dva metra visoka, metalna instalacija BEER FEST. Moderna instalacija u obliku 3D slova biće jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg festivala piva. Slova će se svakodnevno, tokom pet festivalskih dana, puniti praznim limenkama, a selfi sa BEER FEST 3D slovima sigurno će biti važna tema na društvenim mrežama tokom 15. Belgrade Beer Festa.

Budimo odgovorni prema životnoj sredini!