BBF Arhiva

Svetislav Goncić, Zoran Cvijanović i Dragana Mićalović u promo spotu 15. Belgrade Beer Festa

Petak, 16. jun 2017.

Reklamni spot koji će posetioce pozvati na jubilarni Belgrade Beer Fest, nosi dozu nostalgije i predstavlja svojevrsni omaž kultnom filmskom ostvarenju "Oktoberfest".

Ovim spotom biće obeležena dva jubileja - petnaesti rođendan Beer Festa i tri decenije od premijere filma Dragana Kresoje o romantičnoj mladosti i snovima o minhenskom sajmu piva. Tako su se glavni akteri ovog filma Svetislav Bule Goncić i Zoran Cvijanović Cvija trideset godina kasnije našli u novim ulogama.

"Kada smo dobili poziv da snimimo scenu u tramvaju, koja predstavlja omaž našem filmu, Bule i ja smo rado prihvatili poziv. Današnje snimanje nam je vratilo lepe uspomene na film, a sviđa mi se što na kraju spota svi zajedno odlazimo na Beer Fest", rekao je Cvija i otkrio anegdotu sa snimanja u Minhenu pre 30 godina: "Za poslednju scenu filma koju smo snimali u tramvaju, doneli smo krigle sa Oktoberfesta, što baš nije bilo legalno. Krigle smo, da kažem, "pozajmili", bacili u neko žbunje i onda ih skupili kao rekvizitu, jer tada nisu imale gde da se kupe".

"Bili smo mladi i imali smo priliku da radimo sa jednim sjajnim rediteljem Kresojem, koji nam je omogućio da damo maksimalno sve što smo mislili u tom trenutku. Zaista smo se bavili samo kreativnim stvarima, onda nam se i život umešao u to što smo radili na sceni. Taj deo uspomena je neprocenjiv, mi smo se jedni drugima utkali u živote", priseća se Bule, kome se tokom snimanja spota naročito dopala saradnja sa mladom koleginicom Draganom Mićalović, koja je promo lice ovogodišnjeg festivala. "Super je ideja da se u spotu povežu dve priče, nas malo starijih i ovih mladih, kao i da se svi zajedno možemo odlično provesti na jednom mestu - na Beer Festu", dodao je Bule.

Zato će se Bule i Cvija, ovoga puta umesto ka Minhenu, zajedno sa mladima iz tramvaja uputiti ka Ušću, jer ih na Belgrade Beer Festu od 16. do 20. avgusta, očekuje odlična muzika i veliki izbor piva.

Bezbedno na Beer Fest

Kao i pre trideset godina na snimanju filma, GSP je ustupio tramvaj u kome je snimljen spot za ovogodišnji Beer Fest. "Gradsko saobraćajno preduzeće, kao i ceo komunalni sistem Grada Beograda je već godinama partner festivala. Beer Fest je mesto gde treba da se opustimo i uživamo zajedno. I zato poručujemo našim sugrađanima da je gradski prevoz najbezbedniji način za dolazak na festival", istakao je Darko Glavaš, direktor Beokom servisa.

Vesti